Welkom op onze nieuwe website

De update van deze website is goed verlopen. Nog niet alles werkt meteen perfect. Kinderziektes verhelpen we zo snel mogelijk. Onze excuses voor eventuele hinder.

Op 20 maart 2024 lanceerden we deze nieuwe website vreemdelingenrecht.be. Hier vind je alle juridische info die ervoor op agii.be stond. De software van onze oude website moesten we vervangen. Met onze nieuwe website kunnen we je nog beter wegwijs maken in migratie.

Wat vind je hier nog steeds?

Alle nog relevante info hebben we overgezet. We bundelen thematische info, dossiers, nieuws en rechtspraak over:

  • het verblijfsrecht en de toegangsvoorwaarden voor vreemdelingen tot werk, sociale steun, medische kosten, inburgering, de Belgische nationaliteit;
  • en over internationaal privaatrecht over de persoon (naam, burgerlijke stand, buitenlandse documenten, …) en over familie (huwen, samenwonen, ouder-kind-relatie, erfopvolging, …).

Je vindt hier ook onze publicaties, vormingen en info over onze helpdesk.

Wat is er veranderd?

Het voorbije jaar maakten we achter de schermen samen met Dropsolid (Digital Experience Agency) een volledig nieuwe website. We hielden hierbij maximaal rekening met de input die we kregen van jullie, onze lezers, via een bevraging in 2022 en een extra analyse begin 2023. Dank voor jullie hulp!

We verbeterden de navigatie en de zoekfuncties. De website zal op alle vlakken toegankelijker zijn: voor wie surft op een mobiel toestel, voor bezoekers die voorleessoftware gebruiken, … We voorzien nieuwe hulpmiddelen om de juiste info te vinden, … Ook de inhoud is aangepast: we herschreven grote stukken.

Nog verder optimaliseren

De komende maanden zullen we de nieuwe mogelijkheden van deze website nog verder invullen en verbeteren:

  • We zullen diverse soorten pagina’s aan elkaar verbinden met thema's en trefwoorden (tags). Zo kunnen we op specifieke webpagina's ook de daaraan verwante thema-info, nieuws, rechtspraak, en vormingen tonen. Je kan dan ook met die thema's en trefwoorden (tags) de resultaten van een zoekopdracht verfijnen. De tags zijn nu al toegekend aan vormingen, deels toegekend aan thema-info en nieuws, en nog niet toegekend aan rechtspraak. Dat vullen we nog stelselmatig aan.
  • Via nieuwe icoontjes in de tekst kunnen we de juridische bron en/of extra info bij een begrip toevoegen. Dat zal onze teksten toegankelijker maken én verrijken. Deze bronnen en extra info en lexicon vullen we nog stelselmatig aan.
  • Enkele functionaliteiten die nu nog niet goed werken (bv. het datumfilter bij rechtspraak) worden nog technisch verbeterd.
  • We actualiseren de inhoud van deze website voortdurend.

Jouw feedback

Zie je op een van onze duizenden nieuwe webpagina’s mogelijkheden tot verbetering? Geef ons zeker een seintje. Dat kan via de ‘Geef feedback’-knop onderaan de meeste webpagina’s.